10 + 4 λόγοι για να διαλέξετε το σχολείο μας για την εκπαίδευση του παιδιού σας

Όταν σε υποδέχονται, ακούνε τι θέλεις για το παιδί σου. 

Όχι μόνο την πρώτη φορά που σε γνωρίζουν, αλλά και τη δεύτερη, που έρχεσαι να συζητήσεις και να βάλεις προτεραιότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον Ακαδημαϊκό υπεύθυνο της βαθμίδας.

Συνεργαζόμαστε στενά με τους γονείς και προάγουμε την ανοικτή και διαρκή επικοινωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη των παιδιών.

Μπορούν και ξέρουν πώς να ακούνε το παιδί σου καθημερινά.

Το ίδιο συμβαίνει και στην ατομική συνάντηση των γονέων με το παιδί, με σκοπό να ακούσουν το μαθητή/τρια να αξιολογεί το Σχολείο του, προτείνοντας μάλιστα και ο ίδιος/η ίδια τρόπους βελτίωσης της καθημερινής σχολικής εμπειρίας.

Νοιάζονται για την αγωγή του παιδιού, να αισθάνεται χαρούμενο, να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους συνομηλίκους – μεγαλύτερους του ως μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας.

Έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη: Πέρα από την ακαδημαϊκή πτυχή, το σχολείο μας δίνει σημασία στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών.

Προάγουμε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στην κριτική σκέψη, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη δημιουργικότητα.

Έχουν διαδικασίες και κριτήρια σε ό,τι κάνουν.

Έμφαση στην ακαδημαϊκή αριστεία: Το σχολείο μας ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή αριστεία και παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Στοχεύουν πάντα στην αριστεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. 

 

Ατομική προσέγγιση: Κάθε παιδί θεωρείται μοναδικό και λαμβάνεται υπόψη η ατομικότητά του στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πορείας του.

Νοιάζονται ο γονιός να κατανοεί την αξιολόγηση του παιδιού του. 

Του δίνουν την ευκαιρία να είναι στο σχολείο ισότιμος συνεργάτης.

 

Κάθε παιδί μαθαίνει να αξιολογεί το μάθημα και τον εαυτό του ως μαθητή με συγκεκριμένα κριτήρια, καθημερινά, σε επίπεδο μαθησιακής συμπεριφοράς αλλά και σε τεστ επίδοσης.

 

Ακούνε τους μαθητές, κάνοντας έρευνες στο Σχολείο και δημοσιεύοντας τα αποτελέσματά τους στους μαθητές,.

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουν συστηματικά την εκπαιδευτική καθημερινότητά τους.

 

Ανανεώνουν κάθε χρόνο το ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

Προσαρμόζοντάς το στα πιο σύγχρονα δεδομένα – εκπαιδευτικές εξελίξεις.

Υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης: Το σχολείο μας προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με ένα συνεκτικό πρόγραμμα μαθημάτων και έναν εκπαιδευτικό στόχο που στοχεύει στην πλήρη ανάπτυξη των παιδιών.

Σε κάθε τάξη ο αριθμός μαθητών/τριών είναι μικρός.

Η διδασκαλία – στοχοκεντρική και όχι βιβλιοκεντρική – είναι διαφοροποιημένη και σύμφωνη με τις ανάγκες των μαθητών.

 

Κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται καθημερινά με στόχο να  δημιουργήσει  σχέση εμπιστοσύνης με τον μαθητή/τρια, να γίνει μέντορας και πηγή έμπνευσης για εκείνον.

Καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό: Το σχολείο μας διαθέτει καταρτισμένους και αποφασισμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση των παιδιών και στην υποστήριξη της μάθησής τους.

 

Ο μαθητής δεν χρειάζεται να διαβάσει από βιβλία, αφού η χρήση διαδραστικών βιβλίων και της e-class είναι καθημερινή. 

Έτσι, δεν χρειάζεται «να  επιστρέφει η τσάντα στο σπίτι» κάθε Τετάρτη!

 

Στο Σχολείο προνοούν για τις προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε μαθητή έχοντας -εκτός από τους εκπαιδευτικούς- άριστα εξειδικευμένους συνεργάτες για την στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Χρησιμοποιούμε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους που προάγουν την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στη μάθηση και τη δημιουργία ενός διασκεδαστικού και διαδραστικού περιβάλλοντος.

Ασφάλεια και ευεξία: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και την ευεξία των παιδιών. Υπάρχουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας στο σχολείο μας και παρέχουμε υποστήριξη στην ψυχοσωματική ευεξία των μαθητών.

 

Παροχή υποστήριξης: Πέρα από την καθημερινή εκπαίδευση, παρέχουμε υποστήριξη σε περίπτωση προβλημάτων ή δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά σας.

 

 

 

 

 1. Όταν σε υποδέχονται, ακούνε τι θέλεις για το παιδί σου. Όχι μόνο την πρώτη φορά που σε γνωρίζουν, αλλά και τη δεύτερη, που έρχεσαι να συζητήσεις και να βάλεις προτεραιότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον Ακαδημαϊκό υπεύθυνο της βαθμίδας.
 2. Μπορούν και ξέρουν πώς να ακούνε το παιδί σου καθημερινά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ατομική συνάντηση των γονέων με το παιδί, με σκοπό να ακούσουν το μαθητή/τρια να αξιολογεί το Σχολείο του, προτείνοντας μάλιστα και ο ίδιος/η ίδια τρόπους βελτίωσης της καθημερινής σχολικής εμπειρίας.
 3. Νοιάζονται για την αγωγή του παιδιού, να αισθάνεται χαρούμενο, να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους συνομηλίκους – μεγαλύτερους του ως μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας.
 4. Έχουν διαδικασίες και κριτήρια σε ό,τι κάνουν. Στοχεύουν πάντα στην αριστεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. 
 5. Νοιάζονται ο γονιός να κατανοεί την αξιολόγηση του παιδιού του. Του δίνουν την ευκαιρία να είναι στο σχολείο ισότιμος συνεργάτης.
 6. Κάθε παιδί μαθαίνει να αξιολογεί το μάθημα και τον εαυτό του ως μαθητή με συγκεκριμένα κριτήρια, καθημερινά, σε επίπεδο μαθησιακής συμπεριφοράς αλλά και σε τεστ επίδοσης.
 7. Ακούνε τα παιδιά, κάνοντας έρευνες στο Σχολείο και δημοσιεύοντας τα αποτελέσματά τους στους μαθητές, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό συστηματικά την εκπαιδευτική καθημερινότητά τους.
 8. Ανανεώνουν κάθε χρόνο το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, προσαρμόζοντάς το στα πιο σύγχρονα δεδομένα – εκπαιδευτικές εξελίξεις.
 9. Σε κάθε τάξη ο αριθμός μαθητών/τριών είναι μικρός. Η διδασκαλία -στοχοκεντρική και όχι βιβλιοκεντρική- είναι διαφοροποιημένη και σύμφωνη με τις ανάγκες των μαθητών.
 10. Κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται καθημερινά με στόχο να  δημιουργήσει  σχέση εμπιστοσύνης με τον μαθητή/τρια, να γίνει μέντορας και πηγή έμπνευσης για εκείνον.
 11. Ο μαθητής δεν χρειάζεται να διαβάσει από βιβλία, αφού η χρήση διαδραστικών βιβλίων και της e-class είναι καθημερινή.  Έτσι, δεν χρειάζεται «να  επιστρέφει η τσάντα στο σπίτι» κάθε Τετάρτη!
 12. Στο Σχολείο προνοούν για τις προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε μαθητή έχοντας -εκτός από τους εκπαιδευτικούς- άριστα εξειδικευμένους συνεργάτες για την στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. 

 

 

 

 

 

 

To Ευρωπαϊκό Πρότυπο μέσα από εικόνες

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!