Διδασκαλία και Ευρωπαϊκό Πρότυπο

 

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στηρίζεται στις ανάγκες του σημερινού παιδιού – μαθητή

Η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση της κοινωνικής εξέλιξης και της προσωπικής ανάπτυξης. Ωστόσο, οι ανάγκες του σημερινού παιδιού και μαθητή έχουν εξελιχθεί δραματικά με την πάροδο του χρόνου. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα προσαρμόζεται συνεχώς σε αυτές τις μεταβαλλόμενες ανάγκες, προσφέροντας μια σύγχρονη και προοδευτική εκπαιδευτική εμπειρία.

Το παιδί του 21ου αιώνα αντιμετωπίζει μια πολυπλοκότητα που προκαλείται από την τεχνολογική εξέλιξη, τις κοινωνικές αλλαγές και την παγκοσμιοποίηση. Οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής αναδεικνύουν την ανάγκη για μια εκπαιδευτική προσέγγιση που να προάγει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την προσωπική ανάπτυξη.

Στο ιδιωτικό σχολείο “Ευρωπαϊκό Πρότυπο”, η προσαρμοσμένη εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας. Κατανοούμε ότι κάθε παιδί έχει μοναδικές ανάγκες και ταλέντα, και για αυτόν τον λόγο προσφέρουμε ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων που επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν το δυναμικό τους.

Η τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας. Χρησιμοποιούμε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και πλατφόρμες για να προσφέρουμε διδασκαλία που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν και επικοινωνούν σήμερα.

Παρέχουμε εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν τον αναλογικό και ψηφιακό πολιτισμό, προετοιμάζοντας τους μαθητές για τον ανταγωνιστικό κόσμο της σήμερα.

Το μάθημα

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στηρίζεται στις ανάγκες του σημερινού παιδιού – μαθητή :

✓ να παίξει
✓ να μάθει με τον δικό του τρόπο
✓ να συνεργαστεί
✓ να αναρωτηθεί
✓ να δοκιμάσει
✓ να επιχειρηματολογήσει
✓ να προτείνει…
✓ Θέλουμε παιδιά που να ωριμάζουν πνευματικά, συναισθηματικά & κοινωνικά με αβίαστο και φυσικό τρόπο
✓ Θέλουμε παιδιά που μπορούν να χαρούν και να μάθουν μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι
✓ Μας ενδιαφέρει η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των παιδιών με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους site
✓ Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Συναισθηματικής νοημοσύνης
✓ Μας ενδιαφέρει η ανάδειξη των εν δυνάμει χαρισμάτων του παιδιού και των δεξιοτήτων που απαιτούνται στο σύγχρονο κόσμο:
     ✓ Κριτική και αναλυτική σκέψη
     ✓ Συστηματικότητα στη μελέτη
     ✓ Επαφή με νέες τεχνολογίεςΘέλουμε κάθε παιδί :
✓ Να νιώθει ασφάλεια, σεβασμό κι αποδοχή γι΄ αυτό που είναι από το περιβάλλον που ζει καθημερινά
✓ Να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητές του, να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά του και τις κλίσεις του και να αναπτύξει τις ικανότητές του
✓ Να αποκτήσει αυτοεπίγνωση, να καταφέρει να αναγνωρίζει και να αξιοποιεί τα λάθη του για να μαθαίνει, να γίνεται πιο έξυπνο γνωστικά, συναισθηματικά, ψυχοκινητικάΘέλουμε κάθε παιδί :
✓ Να μπορεί να συνεργάζεται, να σκέφτεται δημιουργικά, να προσεγγίζει κριτικά, να μάθει να κάνει κριτική χωρίς επίκριση και να παρουσιάζει σε ακροατήριο και με διάφορους τρόπους τα αποτελέσματα της ομαδικής δουλειάς.
✓ Να βρει νόημα στη σχολική ζωή, να αποκτήσει αυτονομία και κίνητρα μάθησης και να μπορεί να πραγματοποιήσει ένα «ατομικό σχέδιο επιτυχίας» πάνω σε στόχους που και το ίδιο το παιδί αναγνωρίζει και θεωρεί σημαντικούς να προσπαθήσει να πετύχει.

 

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!