Επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο

Στο Σχολείο κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας νιώθει ότι η επικοινωνία σε οποιαδήποτε μορφή, πρέπει να είναι πάντα θετική, με ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και με σκοπό τη βελτίωση. Καθένας είναι περήφανος, όχι μόνο για το ρόλο που παίζει στο σχολικό σύστημα αλλά και για τον συνομιλητή του, καθώς όλοι αποτελούν μέρος ενός ξεχωριστού πλαισίου μάθησης και μιας κοινότητας που λειτουργεί με βάση τον σεβασμό. Οι ξεκάθαροι στόχοι,  ρόλοι και διαδικασίες  βοηθούν, ώστε καθένας να μπορεί να βρίσκει τρόπο να εξελίσσει ό,τι κάνει και ταυτόχρονα να εξελίσσεται και ο ίδιος.

Στις αξιολογήσεις των τριμήνων (στοχοκεντρικές, με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή) οι γονείς διαβάζουν στο σχετικό ηλεκτρονικό κείμενο που τους αποστέλλεται, πόσο συχνά εμφανίζει το παιδί τις επιθυμητές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα έχουν μια πλήρη εικόνα της γνωστικής ή κοινωνικοσυναισθηματικής συμπεριφοράς του παιδιού με παραδείγματα. Πάντα σε κάθε δυσκολία που αναγνωρίζει το σχολικό πλαίσιο, προτείνει τρόπους επίλυσης.

Οι γονείς ενημερώνονται εξατομικευμένα, κατόπιν ραντεβού, 4 φορές το χρόνο από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το παιδί.

Κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη εκ μέρους των γονέων ή του Σχολείου προκύπτει επικοινωνία τηλεφωνική, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή δια ζώσης.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

 

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!