ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Το Σχολείο συμμετείχε σε δύο ξεχωριστά Ευρωπαϊκά Προγράμματα:

  • το Global Classroom  με θέμα την αειφορία και
  • το Comenius με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διευκολύνουν την εκπαίδευση με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων, σχεδίων, δικτύων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το Σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα με άλλα επτά σχολεία της Ευρώπης από τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Νορβηγία, το Βέλγιο, την Εσθονία, την Σκωτία, και την Φιλανδία. (Comenius Preparatory visit@Euro-Protypo School Athens 26-30 January 2012. Στη συνάντηση συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από τις 7 χώρες της Ευρώπης οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και επισκέφτηκαν τις τάξεις κατά τη λειτουργία του Σχολείου) .

 

Μήνας Ευρώπης

Στα πλαίσια του μήνα Ευρώπης η ομάδα του Σχολείου διοργάνωσε επίσκεψη του Κου Καϊλή, Αναπληρωτή Επικεφαλή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, και του Κου Κάρλος Μάρτιν, Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά την επίσκεψή τους μπήκαν στις τάξεις και συζήτησαν με τα παιδιά, ενώ παρουσίασαν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς τη δομή και λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής Ευρωπαϊκού αριθμού 112 και επίσκεψη στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

 

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα σε συνεργασία με το περιοδικό Kids Fun διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής για τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Το Σχολείο συμμετείχε με ζωγραφιές των παιδιών όλων των τάξεων.

 

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!