ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν επίσημης απόφασης της Περιφέρειας Αττικής θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Πέμπτη 27.1 και Παρασκευή 28.1 εξ-αποστάσεως, απόφαση η οποία αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από Προσχολική Αγωγή έως και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Για όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές βαθμίδες τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams. Θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία εισαγωγής στην ηλεκτρονική τάξη, όπως συνέβη στις περιπτώσεις μαθητών/τριών, οι οποίοι νόσησαν και απουσίασαν από την διά ζώσης διδασκαλία, χωρίς αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα (πρωινό, απογευματινό, εξατομικευμένα και φροντιστηριακά μαθήματα). Πρόκειται για διαδικασία με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, ύστερα από σχετικές δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί.

Είναι σημαντικό τέλος να επισημανθεί ότι συνεχίζεται να τηρείται κανονικά η διαδικασία διαγνωστικών ελέγχων για όσους μαθητές και μαθήτριες είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19.

Η γραμματεία του σχολείου μας και η ομάδα τεχνικής υποστήριξης θα είναι στη διάθεσή σας από αύριο το πρωί στις 7.30 π.μ. για οποιαδήποτε τυχόν απορία σας ή περαιτέρω διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

Καργιωτάκης Γιώργος.

Γενικός Διευθυντής στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο – E.P.S.

SUPPORT DISTANCE LEARNING IN ALL OUR EDUCATIONAL ACTIVITIES

 

Dear parents,

We would like to inform you that further to an official decision by the region of Attica, all live classes will be suspended. From tomorrow Thursday 27.1 and Friday 28.1, the school will continue to work from distance. This decision refers to all levels of education (pre-school, primary and secondary school).

Lessons for all classes will be held online through the electronic platform Microsoft Teams.  

The procedure to be followed is the same that is applied to students who are unable to attend class in person due to illness (COVID 19), without any changes to the timetable or schedule (morning classes, after school classes, differentiated classes and afternoon support lessons). All students and teachers are already familiar with this process of distance learning, further to relevant simulations that have been carried out in the past.

It is very important to note that students who have been in close contact with confirmed covid 19 cases, should follow the diagnostic procedure suggested by the school.

The school’s secretariat and technical support team will be at your disposal from 7.30 tomorrow morning for any questions or clarifications.

 


Kind regards,

George Kargiotakis

General Director of European Protypo- E.P.S.  

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Το Πρότυπο στην Εκπαίδευση

Η αρχική επιθυμία πίσω από τη δημιουργία του σχολείου μας ήταν να καλύψουμε την ανάγκη ύπαρξης ενός «οικογενειακού σχολείου με ολιγομελή τμήματα μαθητών».

Από πλευράς εγκαταστάσεων η επιλογή αυτή έγινε για να προσφέρει την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος στον μαθητή. Τα μικρά παιδιά τείνουν να αισθάνονται «απειλητικό» έναν χώρο μεγάλο και αχανή. 

Σε εμάς, από την πρώτη κιόλας ημέρα, εξοικειώνονται με τις εγκαταστάσεις, μαθαίνουν τα «κατατόπια» αισθάνονται ασφαλή για το που βρίσκονται, τι υπάρχει γύρω τους, δεν «χάνονται» κυριολεκτικά και μεταφορικά μιλώντας. Έτσι η μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο επιτυγχάνεται πολύ ομαλά.

Στο Νηπιαγωγείο και Α’ Δημοτικού υπάρχει η παρουσία δύο εκπαιδευτικών ανά τμήμα.

Με τον τρόπο αυτόν τα παιδιά χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής, όσον αφορά το μαθησιακό κομμάτι και οι δασκάλες μαθαίνουν γρηγορότερα, εκτός από την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, τον ατομικό, «μαθησιακό ρυθμό» του, προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους σε αυτόν και το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να γεμίζουν με αυτοπεποίθηση για όσα καταφέρνουν.

Κλειδιά στην εκπαίδευση του Σχολείου μας αποτελούν η θετική αυτοεικόνα, η διαφορετικότητα, η εμπιστοσύνη, η διαχείριση του λάθους, η κριτική σκέψη, η φαντασία, το ομαδικό πνεύμα, η ατομική ευθύνη, η συναισθηματική ωριμότητα, η πολύπλευρη ανάπτυξη, το κίνητρο μάθησης/εξατομίκευση.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Ένα οικείο περιβάλλον
για όλους

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προ – Νηπιαγωγείο
Δημοτικό – Γυμνάσιο

International Baccalaureate (IB)

Τι πρέπει να γνωρίζω

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Καινοτομίες του Ευρωπαϊκού Πρότυπου

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφίες &
Ευρωπαϊκό Πρότυπο

EDUADVISOR

Τι ανέφεραν οι γονείς
για εμάς

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εχω επιλογές 

Ευρωπαϊκό Πρότυπο: Επέκταση του σχολείου μας

Β’ Συγκρότημα στον Πειραιά

Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριό μας στο Ελληνικό επεκτείνεται και ενισχύεται με μια δεύτερη σχολική ομάδα στον Πειραιά, (Λάμπρου Σπύρου 14, 18537, Πειραιάςδιατηρώντας ακέραιες τις παιδαγωγικές αρχές που διέπουν το όραμα σχεδιασμού και την παιδαγωγική φιλοσοφία του.

Ένα «οικογενειακό σχολείο» χτίζει ένα «δεύτερο σπίτι» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νοτίων Προαστείων.

Μοιράζεται αποκτημένη γνώση και ανατροφοδότηση από ανθρώπινο δυναμικό -εκπαιδευτικό και διοικητικό- μαθητές/μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και απλούς παρατηρητές της πορείας του στα δέκα χρόνια λειτουργίας του.  

Στον νέο μας πλέον εκπαιδευτικό συγκρότημα, το European Philosophy of Schools, η εμπειρία μετατρέπεται σε γνώση, η άριστη τεχνογνωσία παραμένει βασικό εργαλείο και οι δοκιμασμένες στο πέρασμα δέκα χρόνων καινοτομίες γίνονται παιδαγωγική βάση για ένα δεύτερο χώρο που μεταμορφώνει τη σχολική εμπειρία. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι ο ίδιοςούτε μια μέρα χωρίς δουλειά, ούτε μια μέρα χωρίς χαρά. 

Το νέο μας Σχολείο στον Πειραιά σκοπεύει να αποτελέσει μια ξεχωριστή πρόκληση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι έναν πυλώνα προετοιμασίας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Πανεπιστημίων Εσωτερικού και Εξωτερικού. 

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2021:  

 • Με Γυμνάσιοενισχυμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα με μια Συνδυασμένη Διδασκαλία – Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας και Περιεχομένου (μέθοδος CLIL) 
 • Με Λύκειο, στοχεύοντας σε μια δομημένη προετοιμασία μαθητών – μαθητριών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 

Και από Σεπτέμβριο του 2022:

 • Με ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκού χαρακτήρα πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων μαθητών/τριών που έχουν ολοκληρώσει την Α Λυκείου και τελικό στόχο την απόκτηση Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma)  

Η παιδαγωγική φιλοσοφία μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στηρίζεται στο τρίπτυχο Αριστεία Σύμμετρη Ανάπτυξη γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών Δεξιοτήτων για τον σημερινό μαθητή – αυριανό πολίτη ενός παγκοσμιοποιημένου Πολιτισμού. 

Via trita, via tuta 
Δρόμος Περπατημένος, δρόμος σίγουρος 

ΞΕΝΕΣ
ΓΛΩΣΣΕΣ

C2
στην Α’ Λυκείου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ  IYNT 

Οι μαθητές
εξερευνούν τον κόσμο

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητες
σε ρόλο Διπλωμάτη

SAFER
INTERNET

οι μαθητές
οργανώνονται

ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Προετοιμασία μαθητών
για τις εξετάσεις

Διαγωνισμός

ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Ο μαθητικός διαγωνισμός
φαντασίας & κριτικής ικανότητας.

Διαγωνισμός

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Oι μαθητές αναπτύσουν
κριτική ικανότητα και σκέψη

Διαγωνισμός

ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Τα Μαθηματικά
είναι κουλτούρα

Διαγωνισμός

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Τα στατιστικά
σε άλλο επίπεδο.

Διαγωνισμός

ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

Ο μαθητής
ρητορεύει

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια που νιώθουμε για τις διακρίσεις που έλαβαν οι μαθητές μας στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της φετινής χρονιάς. Ως σχολείο συμμετείχαμε με 12 μαθητές από το Γυμνάσιο μας στον αρχικό διαγωνισμό «Ευκλείδης».  

Η μεθοδική και οργανωμένη προετοιμασία τους οδήγησαν τον  Γιάννη Μαυρίκο από τη Γ΄ Γυμνασίου  και τους Καπετανάκη Αγγελική, Κάσσα Βασιλεία και Κυφιώτη Παναγιώτη από τη Β΄ Γυμνασίου στην  πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Θαλής»!

Ο μαθητής του σχολείου μας, Γιάννης Μαυρίκος, κατέκτησε ξεχωριστή και ιδιαίτερη διάκριση, καθώς βραβεύτηκε 2 φορές και  έλαβε το αργυρό μετάλλιο:

Η επιτυχία του είναι τεράστια καθώς πλέον συγκαταλέγεται μέσα στους 14 καλύτερους μαθητές της ηλικίας του σε όλη την Ελλάδα. Τα συγχαρητήρια, από εμάς τους δασκάλους είναι η ελάχιστη ανταμοιβή για την εξαιρετική επίδοσή του. Δικαιώθηκε  σε απόλυτο βαθμό τόσο η ρεαλιστική θέσπιση στόχων όσο και η υπομονή στην επίτευξη τους.  

Το σχολείο μας, όντας αρωγός στην προσπάθειά του, ανακοίνωσε στο openday  του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23.2., την εξ ολοκλήρου υποτροφία φοίτησής του στην Α΄ Λυκείου (100%).

Πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο, στους γονείς του και βέβαια σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, γιατί ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον βοήθησε και τον στήριξε σε αυτή την προσπάθεια. Προφανώς, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον συνάδελφο κ. Ηλία  Μακρυνιώτη για την πολυεπίπεδη στήριξή του στον Γιάννη.

Η επόμενη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει, είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου, όπου θα διαγωνιστεί στους προκριματικούς αγώνες για τη συμμετοχή  του στη Βαλκανική και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Η στήριξη όλων μας και η πίστη  για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι  δεδομένη και του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία.

Σε συνέχεια των μεγάλων επιτυχιών και με την ευθύνη που μας δίνει η μεγάλη ομάδα μαθητών μας με πολύ υψηλούς στόχους, θα ξεκινήσουμε από φέτος, μετά το Πάσχα με τη συνεργασία του εξαιρετικού συναδέλφου κου Δρακόπουλου, αποκλειστικά για μαθητές του σχολείου μας , όμιλο για την υποστήριξη των μαθητών για τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας της επόμενης χρονιάς.

Ευρωπαϊκό Πρότυπο

Σε μια εποχή κατά την οποία οι γνωστικές προκλήσεις είναι έντονες και διακριτές από όλους μας, οι γονείς αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα προσφέρουν τα καλύτερα εφόδια για τα παιδιά τους στον τομέα της μόρφωσης. Η απόφαση για την επιλογή του σχολείου που θα φοιτήσει το παιδί είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να πληρούνται πολλές προδιαγραφές.

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο είναι ένα σύγχρονο σχολείο που ιδρύθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και τη γνώση.

Στόχος του σχολείου είναι η διάπλαση και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Υπό αυτό το πρίσμα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην παιδεία που προσφέρει στους μαθητές του. Αναβαθμισμένη ποιότητα μαθήματος, χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων, που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τη διδασκαλία του μαθήματος, ανάδειξη και αξιοποίηση των δεξιοτήτων των μαθητών μας με ομίλους και ειδικά μαθήματα, ενσυναίσθηση και κατανόηση στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά είναι ορισμένες από τις παροχές του σχολείου μας σε όσα παιδιά φοιτούν σ’ αυτό.

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη μόρφωση και την εξέλιξη ενός μαθητή που θέλει να επιτύχει στη ζωή του όλους τους στόχους που θα θέσει.

Ο στόχος πραγματικότητα!
Λύκειο Προσδοκιών

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο με αριθμούς

 • Πλήθος Εκπαιδευτικών σε κάθε τάξη Νηπιαγωγείο, Α’ & Στ’ Δημοτικού: 2 εκπαιδευτικοί
 • Περισσότερα από 17 μαθήματα σε κάθε τάξη
 • Μέχρι 18 μαθητές σε κάθε τάξη
 • Μαθήματα CLIL ανά τάξη: 4 μαθήματα
 • Συνολικά 35 διδακτικές ώρες την εδομάδα
 • Επίπεδα γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα: 5 επίπεδα 
 • Ατομική συνάντηση τουλάχιστον κάθε δίμηνο: 45 λεπτά
 • Συνέντευξη για το ατομικό πλάνο επιτυχία του μαθητή: 60 λεπτά
 • Σωστές λέξεις σε 1′. Αναγνωστική ικανότητα μαθητών Α’ Δημοτικού: 60 λέξεις
 • Σωστές λέξεις σε 1′. Αναγνωστική ικανότητα μαθητών Ε’ Δημοτκου: 120 λέξεις
 • Πλήθος εργαστηρίων δεξιοτήτων ανά τάξη: 7 εργαστήρια
 • Ώρες Γαλλικών / Γερμανικών στο Δημοτικό: 3 ώρες την εβδομάδα
 • Πλήθος Εξειδικευμένων παιδαγωγών: 15 παιδαγωγοί
 • Πλήθος τετραδίων στην τσαντα του μαθητή: 0 τετράδια
0
Εκπαιδευτικοί σε Νηπιαγωγείο, Α' & Στ' Δημοτικού
>= 0
μαθήματα
σε κάθε τάξη
<= 0
μαθητές
στο τμήμα
0
Clil
μαθήματα
0
διδακτικές ώρες
την εβδομάδα
0
επίπεδα γλωσσομάθειας
στην αγγλική γλώσσα
0
λεπτά ατομική συνάντηση τουλάχιστον κάθε δίμηνο
0
ώρα συνέντευξη για το ατομικό πλάνο επιτυχία του μαθητή
0
σωστές λέξεις σε 1'. Αναγνωστική ικανότητα μαθητών Α' Δημοτικού
0
σωστές λέξεις σε 1'. Αναγνωστική ικανότητα μαθητών Ε' Δημοτκου
0
εργαστήρια δεξιοτήτων ανά τάξη
0
ώρες Γαλλικά / Γερμανικά στο Δημοτικό
0
ψυχολόγοι
0
Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί
0
τετραδια στην τσάντα του μαθητή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

BLOG

Εγγραφή στο Newsletter του Ευρωπαϊκού Πρότυπου


Ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

μεσογειακό-κολλέγιο-Logo

Μεσογειακό Κολλέγιο

εκδόσεις-καλεντη-Logo2

Εκδόσεις Καλέντη

επιλεγω-πρότυπο-logo

Επιλέγω Πρότυπο