10+2 ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

 1. Όταν σε υποδέχονται ακούνε τι θέλεις για το παιδί σου. Όχι μόνο την πρώτη φορά που σε γνωρίζουν, αλλά και τη δεύτερη, που έρχεσαι να συζητήσεις και να βάλεις προτεραιότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον Ακαδημαϊκό υπεύθυνο της βαθμίδας.
 2. Μπορούν και ξέρουν πώς να ακούνε το παιδί σου καθημερινά. Όπως και στην ατομική συνάντηση των γονέων ΜΕ το παιδί με σκοπό να το ακούσουν να αξιολογεί το Σχολείο του. Όπου μπορεί να προτείνει τρόπους βελτίωσης για το ίδιο.
 3. Νοιάζονται για την αγωγή του παιδιού. ‘Ωστε να νιώθει καλά και να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά ως μέλος της ομάδας.
 4. Έχουν διαδικασίες και κριτήρια σε ο,τι κάνουν. Στοχεύουν πάντα στην αριστεία σε ατομικό επίπεδο αλλά και στην ομάδα. 
 5. Νοιάζονται ο γονιός να καταλαβαίνει σε όσα αξιολογούν το παιδί του. Του δίνουν την ευκαιρία να είναι στο Σχολείο ισότιμος συνεργάτης.
 6. Κάθε παιδί μαθαίνει να αξιολογεί το μάθημα και τον εαυτό του ως μαθητή καθημερινά και στα τεστ.
 7. Ακούνε τα παιδιά κάνοντας έρευνες στο Σχολείο τις οποίες παρουσιάζουν στους μαθητές. Βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.
 8. Έχουν κάθε χρόνο βελτιωμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα δεδομένα.
 9. Σε κάθε τάξη είναι λίγοι μαθητές. Η διδασκαλία που είναι στοχοκεντρική και όχι βιβλιοκεντρική, είναι διαφοροποιημένη σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών.
 10. Κάθε εκπαιδευτικός λειτουργεί καθημερινά με προσπάθεια να  δημιουργήσει  σχέση εμπιστοσύνης με τον μαθητή και και ως μέντορας γι΄αυτόν
 11. Ο μαθητής δεν χρειάζεται να διαβάσει από βιβλία. Λογικό αφού γίνεται καθημερινή η χρήση των διαδραστικών βιβλίων. Αλλά και της e-class.  ‘Ετσι, δε χρειάζεται “να  γυρνάει η τσάντα στο σπίτι” κάθε Τετάρτη!
 12. Στο Σχολείο προνοούν για τις προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε μαθητή έχοντας, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και άριστα εξειδικευμένους συνεργάτες για την στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!