10 + 2 λόγοι για να διαλέξετε το σχολείο μας για την εκπαίδευση του παιδιού σας

 

 1. Όταν σε υποδέχονται, ακούνε τι θέλεις για το παιδί σου. Όχι μόνο την πρώτη φορά που σε γνωρίζουν, αλλά και τη δεύτερη, που έρχεσαι να συζητήσεις και να βάλεις προτεραιότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον Ακαδημαϊκό υπεύθυνο της βαθμίδας.
 2. Μπορούν και ξέρουν πώς να ακούνε το παιδί σου καθημερινά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ατομική συνάντηση των γονέων με το παιδί, με σκοπό να ακούσουν το μαθητή/τρια να αξιολογεί το Σχολείο του, προτείνοντας μάλιστα και ο ίδιος/η ίδια τρόπους βελτίωσης της καθημερινής σχολικής εμπειρίας.
 3. Νοιάζονται για την αγωγή του παιδιού, να αισθάνεται χαρούμενο, να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους συνομηλίκους – μεγαλύτερους του ως μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας.
 4. Έχουν διαδικασίες και κριτήρια σε ό,τι κάνουν. Στοχεύουν πάντα στην αριστεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. 
 5. Νοιάζονται ο γονιός να κατανοεί την αξιολόγηση του παιδιού του. Του δίνουν την ευκαιρία να είναι στο σχολείο ισότιμος συνεργάτης.
 6. Κάθε παιδί μαθαίνει να αξιολογεί το μάθημα και τον εαυτό του ως μαθητή με συγκεκριμένα κριτήρια, καθημερινά, σε επίπεδο μαθησιακής συμπεριφοράς αλλά και σε τεστ επίδοσης.
 7. Ακούνε τα παιδιά, κάνοντας έρευνες στο Σχολείο και δημοσιεύοντας τα αποτελέσματά τους στους μαθητές, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό συστηματικά την εκπαιδευτική καθημερινότητά τους.
 8. Ανανεώνουν κάθε χρόνο το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, προσαρμόζοντάς το στα πιο σύγχρονα δεδομένα – εκπαιδευτικές εξελίξεις.
 9. Σε κάθε τάξη ο αριθμός μαθητών/τριών είναι μικρός. Η διδασκαλία -στοχοκεντρική και όχι βιβλιοκεντρική- είναι διαφοροποιημένη και σύμφωνη με τις ανάγκες των μαθητών.
 10. Κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται καθημερινά με στόχο να  δημιουργήσει  σχέση εμπιστοσύνης με τον μαθητή/τρια, να γίνει μέντορας και πηγή έμπνευσης για εκείνον.
 11. Ο μαθητής δεν χρειάζεται να διαβάσει από βιβλία, αφού η χρήση διαδραστικών βιβλίων και της e-class είναι καθημερινή.  Έτσι, δεν χρειάζεται «να  επιστρέφει η τσάντα στο σπίτι» κάθε Τετάρτη!
 12. Στο Σχολείο προνοούν για τις προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε μαθητή έχοντας -εκτός από τους εκπαιδευτικούς- άριστα εξειδικευμένους συνεργάτες για την στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. 

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενέργεια του σχολείου


Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

 

To Ευρωπαϊκό Πρότυπο μέσα από εικόνες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενέργεια του σχολείου


Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.